شهريار خاطري با يان اينکه نزديکترين فاجعه استفاده از سلاحهاي شيميايي مربوط به کاربرد آن در جنگ ايران و عراق با حدود 110 هزار نفر مصدوم است تصريح کرد: استفاده از سلاحهاي شيميايي در طول جنگ ايران و عراق به طور گسترده از اسفندماه سال 62 آغاز و تا آخرين روزهاي جنگ ادامه داشت.
وي با بيان اينکه گزارشهاي رسمي سازمان ملل مبني بر کاربرد سلاحهاي شيميايي توسط عراق عليه ايران بود گفت: متاسفانه هيچ قطعنامهاي مبني بر توقف حمله شيميايي عراق عليه ايران صادر نشد و روز به روز بر وسعت و تنوع استفاده از انواع سلاحهاي شيميايي افزوده شد.
خاطري در ادامه تصريح کرد: در طول جنگ تحميلي دهها تن از عوامل کشنده ارگانو فسفره يا عامل اعصاب و نيز عوامل ناتوانکننده خردلي يا تاولزا توسط ارتش عراق در مناطق و شهرهاي مرزي آذربايجان غربي، کردستان، کرمانشاه و مردابهاي هورالعظيم و هورالهويزه در خوزستان آزاد شد.
وي با بيان اينکه تلفات سنگين انساني حاصل استفاده از اين سلاحهاي شيميايي بود گفت: در سال 87 و بعد از گذشت 20 سال از پايان جنگ تحميلي اسامي 55 هزار جانباز شيميايي در بنياد جانبازان به ثبت رسيد.
خاطري در ادامه تصريح کرد: بيش از دهها هزار نفر مجروح شيميايي نيز با مدارک ناقص در نقاط مختلف کشور زندگي ميکنند که بسياري از آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.
وي با بيان اينکه انجمن حمايت از سلاحهاي شيميايي از سال 82 فعاليت خود را آغاز کرده است گفت: حوزه فعاليت اين انجمن در درجه اول اطلاعرساني و سپس جلب حمايت سازمانهاي بينالمللي مردم نهاد است.
خاطري در توضيح فعاليتهاي اين انجمن گفت: ارتباط با سازمان منع سلاحهاي شيميايي در هلند، شرکت در کنفرانسهاي سالانه اين سازمان، ارتباط با انجمنهايي از هيروشيماي ژاپن، اقامه دعوي در مجامع بينالمللي براي احقاق حق جانبازان شيميايي از جمله فعاليتهاي اين انجمن است.
وي در پايان از ايجاد موزه صلح توسط اين انجمن خبر داد و گفت: قرار است در اين موزه اطلاعات و اسناد مرتبط با حمله شيميايي عراق عليه ايران و جنگهاي شيميايي ساير کشورها گردآوري شود./115
انتهای پیام/